„Země je krásná a lidé jsou hodní,“ stojí psáno nad vchodem do Pohádkové země Vítězslavy Klimtové v malé vesničce u Příbrami. Mnohdy už pochybujeme o pravdivosti tohto kréda a o to důležitější je občas vrátit děti do pohádkového světa, byť neskutečně vzdáleného od celodenního surfování na internetu aneb vytrvalého přepínání televizních programů. Inspirováni výstavou skřítků, elfů a podobných bytostí v Botanické zahradě v Košicích, využili jsme volného pondělí 26. listopadu a připravili dětem malou dílničku, kde mohli využít svou tvořivou fantazii a zručnost.
A podařilo se. Téměř dvacítka dětí a vnoučat našich členů vykouzlila z moduritu na třicet pohádkových postaviček a bytostí. Za průvodního slova Vandy Čičvákové z pera spisovatelky V. Klimtové a po instrruktáži J. Gregorka děti modelovaly, členky ČSvK modurit vařily a hotová dílka děti dotvořily akrylovými barvičkami. Výstavku těchto výtvorů bylo možné shlédnout v prostorách ČsvK. Všichni byli překvapeni, co děti dokáží ve své fantazii ztvárnit.

Text a foto: Jiří Gregorek

Pro děti a mládežTvořivá dílnička pro děti