Vážení členové Českého spolku, příznivci české kultury!

Máme pro vás aktuální informaci o programech Českého spolku v Košicích. Po počátečním úplném zrušení hromadných akcí se stát rozhodl pro mírnější postup a povolil akce do 50 osob.

Proto od 8. 10. 2020 znovu otvíráme činnost Společenského klubu Českého spolku v Košicích a to programem Slovo domova – Václav Havel.

Pokračuje i program festivalu Dny české kultury 2020. Vernisáže výstav sice nebudou, ale instalované výstavy je možné si prohlédnout. Výstavu České hrdinky – významné ženy české historie a současnosti v Muzeu Vojtecha Löfflera a Druhý život Vendulky V. ve Verejné knižnici Jána Bocatia na Hviezdoslavově ul. 5 a to až do konce měsíce října. Obě stojí za to!

Další výstavu – V + W na scénu! jsme přesunuli do virtuálního prostoru, máte ji na našem webu, i když ne v celém rozsahu. Ani ti z vás, kdo nejsou tak úplně doma ve světě moderních technologií by si neměli nechat ujít skutečně reprezentativní výstavu Czech Innovation Expo v Slovenském technickém muzeu. Použití tabletu, který je pro prohlídku výstavy potřebný, je jednoduché a přítomná služba vám ukáže, jak na to. Nemusíte mít ani vlastní tablet nebo mobil, tablet je k dispozici na místě!

Do 22. 11. 2020 bude v Muzeu Vojtecha Löfflera také výstava ostravského sochařa Jaroslava Koléška Chyba v oběhu.

Připravujeme i zbylé programy Dní české kultury, tedy koncerty a promítání dokumentu Jednou budu králem, budeme vás o jejich konání včas informovat.

Prosíme, zachovejte české kultuře svou přízeň!

Dny české kultury – archivAktuální informace – čtěte pozorně!